Oferta etykiet
- Etykiety samoprzylepne
- Etykiety shrink sleeve
- Etykiety Peel Off
- Etykiety otwórz zamknij
- Etykiety na butelki
- Etykiety na produkty
- Etykiety logistyczne
- Etykiety do drukarek
- Etykiety DPG
- Etykiety OPP
- Etykiety z alfabetem Braille'a
- Plomby zabezpieczające
- Laminaty foliowe, saszetki
- Banderole spożywcze
- Uszlachetnienia etykiet
Banderole spożywcze
Możliwości technologiczne:
- maksymalnie 10 kolorów drukowanych w technologii fleksograficznej,
- maksymalna szerokość drukowanej wstęgi 820 mm,
- maksymalna powtarzalność druku 587,38 mm,
- uszlachetnianie lakierami wybiórczo, laminowanie itp.
Banderolowanie żywności to praktyka powszechna wśród przedsiębiorców, ułatwiająca znakowanie produktu. Wybierając banderole spożywcze z oferty naszej firmy, możesz liczyć na szeroki zakres usług, pozwalających na jak najlepsze dopasowanie ich do Twojego wyrobu.
Banderole do żywności – jak wyglądają?
Banderole to opaski z papieru lub folii, często utwardzone dodatkowo różnymi technikami lub uszlachetnione, które zakłada się bezpośrednio na gotowy wyrób – nawet przed zapakowaniem go do folii. W zależności od tego, jaki produkt chcesz oznakować, wydrukujemy dla Ciebie rolki z banderolami o wybranej grubości, szerokości, z konkretnym nadrukiem z logo Twojej firmy, marką produktu i informacjami, które muszą zostać umieszczone na banderoli w sytuacji, gdy zastępuje ona etykietę. Zapewniamy też dowolność, gdy chodzi o kształt banderoli – dzięki temu jeszcze lepiej uwypuklisz właściwe cechy swojego wyrobu.
Czytaj więcej o Banderolach spożywczych
Banderolowanie żywności – kiedy warto na nie postawić?
Banderole do żywności stosuje się jako swoistą „plombę”, na przykład dla pęt kiełbas. Zanim zostaną one zapakowane do folii, umieszcza się bezpośrednio na nich banderolę, która spina je w jedną całość i zapobiega odkształcaniu się produktu. Nasze banderole spożywcze wykorzystywane są również przez piekarzy do znakowania własnych chlebów – dzięki temu są one lepiej rozpoznawalne, a konsument znajduje na nich wszelkie niezbędne informacje. Banderola to również świetny sposób na łączenie ze sobą na przykład pęczków warzyw, których nie sprzedaje się na wagę, lecz na sztukę. Często banderole lądują też na opakowaniach dań gotowych, tacek z wędlinami i tym podobnych produktów. Dzięki temu łatwiej jest umieścić na nich w przyszłości datę przydatności do spożycia bez użycia specjalistycznych maszyn, co jest korzystne szczególnie w przypadku niewielkich zakładów produkujących żywność.
Jakie banderole oferujemy?
Wysokiej jakości banderole do żywności zamówisz u nas, zgodnie z dostarczonym lub wykonanym przez nas projektem. Oferujemy wstęgi o maksymalnej szerokości 820 mm, co w zupełności wystarcza do oznakowania wielu produktów, dla których banderola jest najlepszym wyborem. Zapewniamy możliwość uszlachetnienia poprzez lakierowanie wybiórcze czy laminowanie. Drukujemy w technologii fleksograficznej, zapewniając maksymalnie do 10 kolorów. Posiadamy specjalistyczny park maszynowy umożliwiający stworzenie banderoli o różnym charakterze, do wielu różnych zastosowań, w dowolnym kształcie, kolorystyce i do określonego rozmiaru. Nasi klienci mają możliwość poradzenia się nas w zakresie najlepszej techniki druku czy uszlachetnienia. Chętnie odpowiemy na wszystkie pytania i zapewnimy rolki z banderolami, które będą nadawały się do bezpośredniego wykorzystania przy pakowaniu maszynowym lub ręcznym. Zapraszamy do kontaktu w celu ustalenia szczegółów dotyczących banderoli, która ma ozdabiać konkretny produkt. Często to jedyny element oznakowania graficznego dla wyrobu, dlatego warto położyć szczególny nacisk na jego jakość – a tę zapewni współpraca z nami!